• Български
  • English

ZEN

Основана през 1960 г. ZEN присъства на световните пазари вече повече от 40 години, като непрекъснато подобрява своите производствени технологии и качество на продукцията си и днес е един от най-големите и популярни производители на бендикси за стартери в света.

Успехът се дължи, както на пълното отдаване на персонала, така и на ангажираността на компанията към нейните клиенти. ZEN непрекъснато инвестира в квалифицирана работна ръка и разработването на нови технологии.

Производствените мощности на ZEN се разпростират на повече от 32 000 кв.м., за компанията работят над 1100 служителя, а произвежданите повече от 7 милиона бендикса годишно се продават в повече от 50 страни по целия свят, като повече от една трета от продукцията отива за първично вграждане.

Продукцията на ZEN притежава сертификат ISO/TS 16949, който е международно признат и потвърждава, че компанията е достигнала стандартите за качество поставени от автомобилната индустрия и производители по целия свят. Тези стандарти за отнасят и за продуктите продавани на вторичния пазар.

В ZEN качеството е определящо и не търпи компромиси. Планирането на производствения процес, щамповането, механичната обработка, настройването на машините, термичното и повърхностно обработване, процесите на получаване на термопластични материали и алуминиеви сплави се контролират непрекъснато от инжeнерния отдел и високо технологична и прецизна апаратура. Работните характеристики на готовата продукция се тестват във фирмената лаборатория. Непрекъснато се търсят нови технологии за работа с материалите, иновационни производствени процеси, които да доведат до подобряване на качеството и понижаване на стойността. Само така следейки пълния цикъл от закупуването на суровите суровини до получаването на продукта от клиента може да си 100 % сигурен в перфектния резултат.

Сърцето на производствения процес в ZEN са студено щамповащите, хидравличните и механични преси с мощност до 600 тона (при стайна температура). Те се използват за прогресивно щамповане (многоетапно) и листовидно щамповане. За подобряване и пълно контролиране на работния процес ZEN е създал серия от процеси гарантиращи отличното качество: собствена разработка на производствени камери, инструменти, въвеждане в употреба на системи за автоматичен контрол и др. Всичко това се прави за повишаване на конкурентоспособността на фирмата на пазара.

Перфектното интегриране на щамповането, изпичането и фосфатизацията позволяват получаването на крайния продукт чрез по-малко етапи, което означава по-висока производителност, качество на изделието и целокупност на стоманата.

След щамповането полуготовите продукти се отправят за машинна обработка, където придобиват окончателна форма. Машинната обработка се състои от производствени камери за механична обработка. Контролът върху размерите на изделието се осъществява от дигитални инструменти с висока прецизност, които периодично се калиброват.

След механичната обработка детайлите преминават през термохимична обработка, в атмосферно контролирани пещи, за да придобият необходимата устойчивост, за да понесат силите, на които ще бъдат подложени.

Вниманието към качеството е главния фактор, който прави продуктите на ZEN особено надеждни. През целия производствен цикъл качеството на продукта се контролира като се използват няколко различни метода по време на производствената верига. Чрез така наречения самоконтрол, контролът чрез съответна статистическа извадка, прилаган превантивно към натоварените машини и оборудване и програмата за предвиждане на тесните места, с потенциална възможност за възникване на проблеми, ZEN гарантира изключително високо ниво на надеждност.

Бендиксите за стартер са основната производствена линия на ZEN. Има повече от 1000 различни позиции в каталога, които покриват всевъзможни приложения (в леки автомобили, камиони, тежки машини, мотоциклети, плавателни съдове и др.).

Износът в момента представлява над 80% от пазара на ZEN, като клиентската мрежа се простира на 5 континента в над 50 страни.

Основните клиенти за първично вграждане на бендиксите на ZEN са: Bosch, Delco Remy, Johnson Electric, Lucas Elektrik, Lucas TVS, Prestolite, Valeo, Visteon.

ZEN каталог - online     Шайби     Бендикси

 

Copyright © 2023 kosser.net Всички права са запазени.